online scheiding – regel zelf uw echtscheiding

 
Scheiden zonder advocaat?

Helaas, het is nog niet mogelijk. Wel is mogelijk zelf uw online scheiding te regelen, zonder te zoeken naar een advocaat, tijdrovende gesprekken, een zitting bij de rechtbank en hoge kosten. U blijft gewoon thuis achter uw pc, en u ontvangt na enige tijd het bewijs van uw echtscheiding per email. Regel uw online scheiding voor één vaste prijs.
Regel hier in een oogwenk uw online echtscheiding op de meest voordelige wijze, en vul het online formulier in.

Hoe werkt de online scheiding?

U hebt samen besloten dat u wilt scheiden. U hebt geen kinderen, u hebt geen behoefte aan alimentatie, en de verdeling van uw gezamenlijke goederen regelt u zelf in goed overleg. In dat geval is geen ingewikkelde procedure nodig, maar kunt u zelf de online scheiding regelen.

 1. U vult samen het formulier tot echtscheiding in.
 2. U stuurt per post de gevraagde persoonsdocumenten aan Advocaten.nl.
 3. Na betaling van de kosten wordt de echtscheiding in gang gezet.
 4. Advocaten.nl regelt alles tot het moment van de echtscheiding.
 5. U ontvangt binnen enkele weken het bewijs per email.   
Voor welke situaties?

Een echtscheiding kan complex zijn, en advies van deskundigen noodzakelijk. De methode die advocaten.nl via internet biedt is alleen toepasselijk voor de eenvoudige online scheiding op verzoek van beide partijen, waarin dergelijk advies achterwege kan blijven. Advocaten.nl is altijd beschikbaar om advies te verstrekken.   

Voorwaarden
 • Er zijn geen minderjarige kinderen
 • Vaststelling van alimentatie of verdeling van goederen maken geen deel uit van de procedure; deze regelt u desgewenst zelf in onderling overleg, direct of na de echtscheiding.
 • U haalt zelf bij uw gemeente de benodigde uittreksels
 • U dient zich op juiste wijze te legitimeren
 • Lees hier de nadere voorwaarden
De kosten

De kosten per echtpaar blijven beperkt tot een eenmalige betaling van

 • het griffierecht € 267,- (de kosten van de rechtbank) en
 • kosten van Advocaten.nl € 495,- inclusief btw (honorarium)
 • geen geld voor een advocaat? lees hierna verder     
Gefinancierde rechtshulp

Geen geld voor een advocaat? Indien u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp blijven de kosten beperkt tot een eigen bijdrage, waarvan de hoogte afhangt van uw inkomen. Deze varieert van € 127,- tot € 495,-. U betaalt bovendien slechts € 73,- voor het griffierecht. De gefinancierde rechtshulp regelt u direct bij de aanvraag in het formulier. Check wel vooraf of u daarvoor in aanmerking komt. Dat kunt u hier doen.      

En wat na de echtscheiding?

Na de echtscheiding is het huwelijk ontbonden. Ook de huwelijksgemeenschap, voor zover deze bestond, is daarbij ontbonden. Verdeling van zaken, inboedel,  bankrekening, pensioen etc, kan in de meeste gevallen in goed overleg. Dat kan voor, tijdens, maar ook nog na de echtscheiding. U kunt daar rustig de tijd voor nemen. Onderwerpen die niet duidelijk zijn of waarover u nog wilt overleggen, kunt u met een advocaat van Advocaten.nl bespreken en u hierover laten adviseren. Dit kan per telefoon, mail of via een bespreking op ons kantoor (deze advisering zit niet bij de prijs inbegrepen).   

Aan de slag

Ga naar het formulier