Nieuws over vakantiedagen

In ons burgerlijk wetboek staat dat de opbouw van vakantiedagen stagneert wanneer een werknemer langer dan zes maanden ziek is. Alleen tijdens de laatste zes maanden van de ziekte wordt vakantie opgebouwd. De andere tijdens ziekte opgebouwde vakantieaanspraken vervallen.

Vorig jaar is echter in een tweetal uitspraken uitgemaakt dat het op europees niveau bepaalde minimum aantal vakantiedagen van vier weken bij een fulltime dienstverband op geen enkele wijze mag worden aangetast zo lang het dienstverband voortduurt. Zodra het dienstverband eindigt, moeten de dagen die niet zijn genoten worden afgerekend.

Nationale wetgeving kan bepalen dat een werknemer geen vakantie mag opnemen tijdens ziekte, maar wetgeving die de zieke werknemer verhindert die dagen op een later tijdstip op te nemen, is strijdig met het Europese recht voorzover het verval van het wettelijk minimum aantal vakantiedagen zou betekenen. De bovenwettelijke dagen mogen op basis van nationale wetgeving wel vervallen.

Voor Nederland betekent dit dat de wetgeving dient te worden aangepast. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in samenwerking met het Ministerie van Justitie een wetsvoorstel opgemaakt. De ministerraad heeft al ingestemd met het voorstel. Zodra dat wordt aangeboden aan de Tweede Kamer wordt de tekst openbaar gemaakt.

Naast de correctie van de wetgeving van opbouw van vakantiedagen bij ziekte, zal anderzijds ook een wijziging worden aangebracht met betrekking tot de verjaring van vakantiedagen.

Nu geldt een verjaringstermijn van vijf jaar. Hoewel in arbeidsovereenkomsten vaak staat dat vakantiedagen vervalen wanneer deze niet in het jaar van opbouw worden opgenomen of dat maar maximaal een bepaald aantal dagen mag worden meegenomen naar het volgende jaar, zijn dit soort bepalingen in strijd met dwingend recht, te weten dat vakantiedagen pas na vijf jaar verjaren. Werknemers kunnen dus, ondanks het tekenen van dergelijke arbeidscontracten, aanspraak blijven maken op de ‘vervallen’ dagen.

Om toch verlofstuwmeren te voorkomen, zal het wetsvoorstel behelzen dat vakantiedagen eerder verjaren. Dat dwingt werknemers ertoe hun dagen eerder op te nemen en niet te sparen. Voor zieke werknemers geldt dan in de lijn van de Europese rechtspraak wel dat ze in staat moeten zijn om hun vakantie te genieten.

juli 2010